تاثیر رشد انتظارات مصرفکننده بر تولید و توسعه محصول
فهم و آگاهی مصرفکنندگان در مورد محصولات در قرن 21 افزایش یافتهاست. این آگاهی با خرید آنلاین، ارسال نظرات و اشتراکگذاری اطلاعات در مورد میزان رضایت از محصول، رو به رشد است. همگام سازی محصولات با میزان انتظارات مصرفکننده برای تولید کننده چالش بزرگی به حساب میآید. محصولات باید با کیفیت بالاتر، نوآوری بیشتر و مقرون به صرفهتر از قبل به دست مشتری برسد.
تاثیر نظرات مصرفکنندگان در فضای مجازی
بازار محصول بر اساس تقاضای مصرفکننده به چهار دسته کالاهای خانگی، کالاهای ورزشی و تفریحی، مد و کالاهای لوکس و خردهفروشان تقسیم میشود. این تقسیمبندی چالشهای زیادی را برای تولیدکنندگان و برندها ایجاد کردهاست. چالشهایی که میتوان از طریق بینش، کارایی و همکاری بیشتر مبتنی بر شبیهسازی، بر آنها غلبه کرد. تولیدکنندگان با استفاده از این راهبردها میتوانند به ویژگیهایی چون صرفهجویی در زمان، کاهش هزینه، بهبود کیفیت، سفارشیسازی و افزایش نوآوری دست یابند. تولیدکنندگان با دستیابی به این ویژگیها میتوانند فراتر از انتظارات مشتری پیش بروند و در فضای رقابتی پیروز شوند.
در این مقاله به بررسی چالشها و فرصتهای فزاینده بازار محصولات مصرفی و چگونگی تاثیر شبیهسازی یکپارچه بر روی موفقیت تولیدکنندگان و برندها میپردازیم.
امروزه تولیدکنندگان با طیف وسیعی از چالشها روبرو هستند. این چالشها شامل مصرفکنندگان آگاه، مطالبهگر و بخشبندیهای بازار هستند که بر توسعه و تولید محصول تاثیر میگذارند. جلب رضایت مصرفکننده نسبت به قبل دشوارتر شده، زیرا آنها تمایل بیشتری برای اشتراکگذاری نظرات خود در مورد تجربیات محصول در رسانههای اجتماعی دارند. روند افزایش انتظارات مصرفکننده ناشی از اطلاعات محصول است. خرید آنلاین، دسترسی به شبکههای اجتماعی و اطلاع از میزان فروش یک محصول میتواند کار تولیدکنندگان را سختتر کند.
مصرفکنندگان امروزی به دنبال محصولی متفاوت هستند که با هدف روشنی ساخته شدهباشد. نوآوری محصولات و وضعیت برندها در بازار همیشه برای تولیدکنندگان لوازم خانگی، مبلمان، کالاهای ورزشی و تفریحی و طراحان مد چالش برانگیز بوده است. اما امروزه چالشهای جدیدی ناشی از تغییر مصرفکننده و تخصصیشدن بازار باعث شده تا تولیدکنندگان بیش از پیش نیاز به تولید محصولات با نوآوری بیشتر، کیفیت بالاتر و قیمت ارزانتر نسبت به رقبا داشته باشند.
تکامل بازار محصولات مصرفی متاثر از عوامل متعددی است. این عوامل شامل همگرایی محصول با اینترنت اشیا(IoT) ، فناوری دادهها، الزام توسعه پایدار، ظهور کسبوکارهای جدید، فشار منفی بر روی مارجین، نوسانات زنجیره تامین و تقاضای مصرفکنندگان میباشند. تقسیمبندیهای بازار موجب افزایش انتظارات از تولیدکنندگان و برندها برای ارائه نوآوری، سفارشیسازی انبوه، بهبود کیفیت، چرخه تولید کوتاهتر، عرضه سریعتر، زنجیره تامین پایدار و کاهش هزینهها میشود.
تولیدکنندگان کالاهای مصرفی برای دستیابی به این انتظارات، موضع خود را از بهینهسازی زنجیره تامین برای حجمهای بالا به سمت بهینهسازی زنجیره ارزش برای افزایش انعطافپذیری تغییر دادند. این تغییر موضع شرکتها را میتوان با استفاده از توسعه محصولات با کمک شبیهسازی تسهیل کرد. برای مثال در تولید ساعت، طراحان باید تک تک اجزای کوچک را آزمایش کنند تا مطمئن شوند که هرکدام از اجزا کار دیگری را مختل نمیکند. و یا در تولید دوچرخه، باید آیرئدینامیک را شبیهسازی کنند و تمام ویژگیهای محصول از جمله کلاه ایمنی و مقاومت بدنه در برابر ضربه را آزمایش کنند.
تولیدکنندگان میتوانند بر روی تقاضای رو به رشد مشتریان، تقویت نوآوری مشتری محور، پایداری توسعه، مدیریت کیفیت، بهبود کارایی و انعطافپذیری محصول، توسعه زنجیره تامین و فرآیند تولید با کمک شبیهسازی و یا تجزیه و تحلیل اجزای محصول (FEA) سرمایهگذاری کنند و به توسعه محصول خود کمک کنند. تولیدکنندگان میتوانند با استفاده از ابزارهای شبیهسازی زمان ورود محصول به بازار را به حداقل برسانند و همزمان به بهبود نوآوری و کیفیت بپردازند، چراکه ابزارهای شبیهسازی این قابلیت را دارند تا هزینههای فیزیکی زمان بر را به حداقل برسانند.
تولید محصول هیدراتاسیون توسط شرکت CAMELBAK
اولین بار شخصی به نام مایکل ایدسون یک کیسه را پر آب کرد و آن را داخل یک جوراب گذاشت و به پشت خود بست تا در مسابقه دوچرخهسواری Hotter'n Hell Hundred تگزاس شرکت کند. بعد از آن در سال 1988، شرکت CAMELBAK روش منحصر به فردی برای هیدراته ماندن آب ابداع کرد. امروزه، برند تجاری CAMELBAK پیشرو در تولید بستههای هیدراتاسیون در کوله پشتیهای ورزشی و نظامی میباشد. توسعه محصولات جدید با ویژگیهای نوآورانه نیاز بیشتری به طراحی سهبعدی دارد. به گفته جف دویس، یکی از مهندسان اصلی شرکت "توسعه خطوط تولید نیازمند ابزارهای طراحی سهبعدی از جمله سطوح ارگانیک، نمونه سازی سریع و تحلیل المان محدود (FEA) در شبیهسازی میباشد."
بسته هیدراتاسیون CAMELBAK
دویس میگوید: " با کمک SOLIDWORKS میتوانیم نوآوریهای محصول را به موقع عرضه کنیم. SOLIDWORKS باعث صرفهجویی در هزینه و زمان میشود و در نتیجه باعث کوتاه کردن زمان ورود به بازار، تضمین محصول و رعایت الزامات میشود.
از ویژگیهای CAMELBAK ارائه ضمانت نامه مادامالعمر برای همه محصولات است. این شرکت تلاش میکند تا محصولاتی طراحی کند که مادامالعمر باشند. این به آن معنی نیست که CAMELBAK نوآوری را نادیده میگیرد. در واقع CAMELBAK علاوه بر انجام آزمایشات گسترده در طراحی، بر روی توانایی شبیهسازی SOLIDWORKS برای کنترل تک تک اجزا تکیه کردهاست. مانند ثبت اختراع لیوان مسافرتی عایق فورج که توسط این شرکت انجام شده است.
دیویس میگوید:" شرکت ما در پروژه لیوان مسافرتی فورج، طراحی جالبی را ارائه کرد. زیرا ما در عین ارائه نوآوری در محصول، زمان ارائه به بازار را نیز کوتاهتر کردیم." او همچنین اضافه کرد که " با استفاده از شبیه ساز SOLIDWORKS توانستم تمام ایرادات را به سرعت بررسی کنم و طراحی 30 نمونه را به سه یا چهار نمونه برسانم و سپس تعداد چرخههای نمونهسازی برای شناسایی را به حداقل برسانم و یک طراحی بهینه ارائه دهم."
شرکت CAMELBAK با استفاده از طراحی SOLIDWORKS و شبیهسازی توانست محصولاتی چون بطری و بستههای فیلتراسیون نظامی را توسعه دهد و اولین بطری پلاستیکی بدون BPA را ابداع کرد. این شرکت برای تمام محصولات خود ضمانت مادامالعمر ارائه میدهد و طرحهای اولیه برای نمونه سازی را تا 10 الی 20 برابر سریعتر ایجاد میکند.
ترجمه: طراحی مهندسی هدا
منبع